aA
Buvęs Kauno Panemunės policijos komisariato tyrėjas Gintautas Valiukevičius už Kauno miesto apylinkės teismo teisėjos Linos Erentienės nužudymą kalės penkerius metus. Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paskelbė, kad ekspolicininkas savo draugei sutrikdė sveikatą, dėl ko ji buvo nužudyta dėl neatsargumo.
Gintautas Valiukevičius
Gintautas Valiukevičius
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
„Mes tikėjome teisingumu, tačiau dabar manome, kad tai pasityčiojimas", - po teismo posėdžio DELFI pareiškė teisėjos sesuo.

Vietoj prašyto pusės milijono litų neturtinei žalai atlyginti teismas seseriai iš ekspolicininko priteisė tūkstantį, o L.Erentienės dukrai – 50 tūkst. litų. Be to, G.Valiukevičius privalės padengti savo draugės laidojimo išlaidas (beveik 15 tūkst. litų) bei atlyginti jos gydymo išlaidas (beveik 6 tūkst. litų).

Nužudytos teisėjos artimieji nuosprendį ketina skųsti apeliacine tvarka. Vilniaus apygardos prokuroras G.Valiukevičių už tyčinį nužudymą bei šaudmenų laikymo siūlė įkalinti dešimčiai metų.

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad G.Valiukevičius teisėjai sudavė smūgį, sunkiai sutrikdė sveikatą ir esą todėl ją dėl neatsargumo nužudė. Kolegija pabrėžė, kad jeigu teisėjos gyvenimo draugas iš karto būtų iškvietęs medikus, L.Erentienė greičiausiai būtų išgyvenusi.

Paskelbus nuosprendį, G.Valiukevičiaus artimieji puolė kaltinti L.Erentienės giminaičius ir jų dukrą - esą dėl jų kaltės buvęs teisėjos draugas laikomas kalėjime. „Jis nieko nežudė!" – šaukė įtūžę G.Valiukevičiaus giminaičiai.Tai galite pamatyti DELFI vaizdo medžiagoje.

Pats pareigūnas nuosprendį išklausė ramiai, nerodė jokių emocijų. Anksčiau jis taip pat tvirtino, kad yra nepagrįstai apkaltintas dėl savo draugės nužudymo. „Kodėl jūs tokie beširdžiai? Kodėl taip žiauriai pasielgėte – Liną pavertėte kankine, o mane žudiku? Kodėl trokštate kuo ilgiau mane įkišti už grotų?" – teisme yra kalbėjęs G.Valiukevičius.

DELFI primena, kad Kauno miesto apylinkės teisme dirbusi L.Erentienė Kauno klinikose mirė praėjusių metų sausio 6-ąją – beveik po savaitės trukusios komos taip ir neatgavusi sąmonės. Pirmąją Naujųjų metų dieną į klinikas atvežtos moters gyvybę dar buvo galima išgelbėti – tereikėjo laiku iškviesti medikus. Prokuroro teigimu, nagrinėjant bylą liudytojai patvirtino, kad su teisėja apie penkerius metus gyvenęs jos sugyventinis prieš moterį vartojo smurtą.

„Mėlynes matė dukra, sesuo, tačiau L.Erentienė niekada nesiskundė, kad yra mušama", - sakė prokuroras.

Naujųjų metų išvakarėse teisėjos draugas skambino jos motinai ir seseriai – skundėsi, kad L.Erentienė yra išgėrusi. „Motina girdėjo, kaip dukra aimanavo, jog yra sumušta, - sakė prokuroras. – Jos sesuo taip pat patvirtino, kad tą vakarą prieš L.Erentienę buvo vartojamas smurtas.

„Pylė į ausį, labai skauda, atrodo, kad būgnelis sprogo", - tokie buvo paskutinieji teisėjos žodžiai seseriai".

Po šių skambučių, pasak G.Valiukevičiaus, L.Erentienė nuėjo į namo rūsį, tačiau lipdama laiptais nukrito. „Atsistojusi nuėjo į antrąjį aukštą miegoti", - teisme tikino teisėjos draugas.

Tiesa, moteris dar spėjo nusirengti, bet lovos nepasiekė - suklupo ant grindų. G.Valiukevičius tą vakarą net nepasidomėjo savo draugės būkle, ant grindų ją aptiko tik ryte.

Vėliau G.Valiukevičius pareigūnams aiškino, kad jo draugė Naujųjų metų išvakarėse išgėrė beveik visą butelį brendžio, kelis kartus buvo nugriuvusi... Tačiau po kelių teismo ekspertizių paaiškėjo, kad teisėja mirė dėl kraujo išsiliejimo po galvos smegenų dangalais. Tai esą galėjo nutikti po kumščiu suduoto smūgio į kairiąją teisėjos akį.

Teisėjos draugas ne kartą tvirtino, kad L.Erentienė piktnaudžiavo alkoholiu, jis nuo visų tai slėpė, nes norėjo apginti jos garbę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.