aA
Naftos bendrovė "LUKoil" žada 30 mln. rublių (3 mln. litų) premiją už informaciją apie išvakarėse Pamaskvyje pagrobtą kompanijos viceprezidentą Sergejų Kukurą.
"Aš ir visi "LUKoil" darbuotojai be galo pasipiktinę cinišku mūsų kompanijos pirmojo viceprezidento pagrobimu", - sakoma prezidento Vagito Alekperovo pareiškime, kurį penktadienį Maskvoje išplatino bendrovės spaudos tarnyba.

"Mes neabejojame, kad Sergejus Petrovičius (Kukura) bus rastas gyvas ir sveikas, o nusikaltėliai sučiupti. Pagrobėjai privalo žinoti, jog mes nepagailėsime nei laiko, nei pastangų, kad jie gautų rūsčią ir pelnytą bausmę", - teigiama V.Alekperovo pareiškime.

Netikėtą S.Kukuros pagrobimo versiją iškėlė leidinys "Gazeta", penktadienį parašęs, jog šis pagrobimas gali būti istorijos su futbolininku Dmitrijumi Syčevu tąsa.

Kaip žinoma, "LUKoil" yra "Spartako", kuris nenori paleisti savo geriausio puolėjo, rėmėjas. Pasak laikraščio, galbūt taip S.Kukuros pagrobėjai bando išspręsti ginčą dėl futbolininko. Kitas laikraštis, "Vedomosti", mano, jog "pirmoji ir praktiškai vienintelė pagrobimo versija - vidiniai nesutarimai pačioje kompanijoje.

Oficiali tardytojų versija pagrobimą sieja su jo profesine veikla, tačiau nagrinėjamos ir kitos, tarp jų buitinė, penktadienį pranešė Maskvos srities vyriausiosios vidaus reikalų valdybos viršininko pavaduotojas Genadijus Deineka.

"LUKoil" viceprezidentas buvo pagrobtas rugsėjo 12 dieną pakeliui į darbą. S.Kukuros tarnybinį automobilį "Mercedes" ties geležinkelio pervaža sustabdė, motyvuodami dokumentų patikrinimu, Kalašnikovo automatais ginkluoti kaukėti žmonės.

Šie žmonės surakino antrankiais vairuotoją ir apsaugos darbuotoją, o pirmąjį viceprezidentą išsivežė automobiliu mėlynais numeriais, kokius turi vidaus reikalų organams priklausantis transportas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.