aA
Seimas nusprendė grąžinti iniciatoriams tobulinti Sektų užkardymo įstatymo projektą. "Jaunosios Lietuvos", politinių kalinių ir naujųjų tautininkų sąjungos pirmininko parlamentaro Stanislovo Buškevičiaus pateiktame projekte siūloma drausti sektų veiklą bei informaciją apie jas žiniasklaidoje, atleisti iš valstybės tarnybos su sektomis susijusius asmenis, konfiskuoti sektoms priklausantį turtą.
Stanislovas Buškevičius
© BNS foto
Įstatymo projekte sekta apibrėžta kaip organizacija, "kurios veikla ar jos rezultatai yra susiję su psichologinės įtakos sukūrimu, išlaikymu ir eksploatavimu jos veikloje dalyvaujantiems asmenims".

"Čia kalba eina apie destruktyvią veiklą, kai religija tampa priedanga vykdyti nusikaltimus", - teigė projekto autorius, pažymėjęs, jog įstatymo projektą rengė remdamasis Prancūzijoje galiojančiais įstatymais.

Tačiau dauguma parlamentarų per svarstymus ketvirtadienį suabejojo, ar nusikalstamos veiklos negalima reguliuoti kitais įstatymais bei kodeksais, ar įstatymo formuluotės nesudarys galimybių pažeisti žmogaus teisių.

14 parlamentarų balsavus už, 9 - prieš ir 29 susilaikius įstatymo projektui po pateikimo nebuvo pritarta ir nuspręsta jį grąžinti iniciatoriams tobulinti.

"Jūs kaip stručiai sulindote į smėlį. Gėda, Seimo nariai", - pasipiktino tokiu sprendimu įstatymo projekto autorius, pareiškęs nematąs reikalo jo toliau tobulinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.