aA
Imtynės
Jeigu bus nustatyta, kad šio renginio organizatoriai pažeidė kontaktinio sporto taisykles numatančius įstatymus, jiems gresia didelės baudos ir nelaisvės atėmimas.

Melburne vykusias varžybas stebėjo apie 700 žmonių. Pasak laikraščio "The Age", mažiausiai vienas varžybų dalyvis buvo išvežtas į ligoninę. Jam medikai susiuvo žaizdas. Į vietos radijo stotį paskambinę žmonės pasiskundė, jog varžybų žiūrovai buvo šlakstomi krauju. Tyrimo ėmėsi ir Profesionalaus bokso bei kontaktinių sportų taryba.

Pagal įstatymus, rengiant kontaktinio sporto varžybas, tokias kaip imtynės, yra būtinas specialus leidimas. Tačiau renginio organizatorių atstovas Dave'as Mitchellas laikraščiui tvirtino, jog varžybos buvo teatrališkos, todėl leidimas joms surengti nebuvo reikalingas. "Mes dirbame beveik dvejus metus. Žiūrovai tiki tuo, kuo jie nori patikėti. Tai nėra varžybos", - pridūrė jis. Jo teigimu, su vaikais atėjusiems žiūrovams buvo rekomenduota išeiti iš varžybų. "Mes neneigiame, kad vaizdas buvo baugus, tačiau tai pramoga", - sakė D.Mitchellas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.