aA
Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba naujos rezoliucijos dėl Irako tikriausiai neparengs iki paskutinės rugsėjo savaitės, ketvirtadienį sakė Taryboje dirbantis diplomatas.
JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas penktadienį JT Generalinės Asamblėjos užkulisiuose ketina susitikti su kitais Tarybos nariais, "bet užsienio reikalų ministrai rengti projekto neketina", sakė diplomatas.

JAV prezidentas George'as W.Bushas ketvirtadienį Generalinei Asamblėjai sakė, kad Jungtinės Valstijos kartu su Taryba dirbs "dėl būtinų rezoliucijų", kuriomis būtų siekiama priversti Iraką likviduoti savo masinio naikinimo ginklus.

C.Powellas ir kiti keturi nuolatinės tarybos nariai - Didžiosios Britanijos, Kinijos, Prancūzijos ir Rusijos atstovai - penktadienį pietaus su JT generaliniu sekretoriumi Kofi Annanu.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Dominique'as de Villepinas žurnalistams sakė, kad dėl Irako "svarbu nustatyti galutinį terminą" ir pridūrė: "Kartu su mūsų partneriais aptarsime tai rytoj (penktadienį)".

Paklaustas, kada Taryba gali susirinkti priimti naują rezoliuciją, Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jackas Straw sakė, kad "formalaus susitikimo data nenustatyta, bet intensyvios diskusijos prasideda dabar".

Tačiau minėtas Tarybos diplomatas, kuris prašė jo pavardės nenurodyti, tvirtino, kad ministrai detalių kol kas neaptarinės. "Tikrasis darbas prasidės tada, kai ministrai sugrįš į savo sostines ir maždaug kitos savaitės pabaigoje ar nuo rugsėjo 23-iosios pradės siųsti mums instrukcijas", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.