aA
Varėnos policijos areštinėje atsidūrė du kelių policininkai. Varėnos rajono apylinkės prokuratūros pareigūnai trečiadienį į areštinę uždarė Alytaus kelių policininkus - 39 metų J.Urbą ir 35 metų P.Vyšniauską. Pareigūnų darbovietė yra Alytaus miesto ir rajono policijos komisariatas, tačiau jie komandiruoti tarnybai į Varėnos rajoną.
Policininkai
Policininkai
© BNS foto
Varėnos rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Arūnas Juknevičius BNS sakė, kad kelių policininkai įtariami lydėję rekordinę spirito kontrabandą, kuri buvo sulaikyta rugpjūtį.

Sunkvežimį daugiau nei su 26 tonomis kontrabandinio spirito vairavęs Baltarusijos pilietis buvo sulaikytas iš karto.

Pasak pareigų, taktiniais sumetimais, kelių policininkai sulaikyti vėliau.

Kelių policininkai J.Urba ir P.Vyšniauskas ne tarnybos metu trečiadienį buvo iškviesti į Varėnos rajono apylinkės prokuratūrą, kur ir buvo sulaikyti dviem paroms.

Kaltinimai jiems kol kas nepareikšti, sprendžiama, ar kreiptis į teismą dėl sankcijos suėmimui.

Rugpjūčio 24-ąją po vidurnakčio Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiai Varėnoje sulaikė Baltarusijos piliečio Ivaną Marciušonkovą vairuojamą vienai Baltarusijoje registruotai firmai priklausantį krovininį automobilį "Iveco". Juo gabenta daugiau nei 26 tonos kontrabandinio spirito.

Tai didžiausias šiais metais Lietuvos pasieniečių sulaikytas kontrabandinio spirito krovinys.

Rugpjūčio 26 dieną Varėnos rajono apylinkės teismas leido 10 parų suimti kontrabandinį spiritą gabenusį 32 metų Baltarusijos pilietį, Vitebsko srities gyventoją Ivaną Marciušonoką. Dėl kontrabandos jam buvo pareikštas kaltinimas, teismas jo suėmimo terminą pratęsė dar dviem mėnesiams.

Krovininio vilkiko kėbule pasieniečiai aptiko 131 statinę po 200 litrų kontrabandinio spirito - iš viso 26 200 litrų.

VSAT pareigūnai turėjo išankstinės informacijos, kad šiuo automobiliu gali būti gabenama kontrabanda ir automobilį sekė apie 30 kilometrų nuo Varėnos rajono Papiškių kaimo, prie kurio yra Strėžiūnų supaprastintas pasienio kontrolės punktas (SPKP). Nustatyta, kad "Iveco" į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiavo per šį tuomet nedirbusį SPKP.

Čia per valstybės sieną vykti gali tik pasienio ruožo gyventojai, negabenantys jokių deklaruotinų, o tik asmeninio naudojimo daiktus. Punktas dirba tik keletą savaitgaliais nustatytų valandų rytais, pietų metu ir vakarais.

I.Marciušonokas Lietuvos ir Baltarusijos sieną pervažiavo naktį. VSAT pareigūnai nustatė, kad Lietuvos pusėje buvo atrakintas punkto užraktas, o Baltarusijos pusėje - iškasti metaliniai stulpai, ribojantys krovininių automobilių judėjimą.

Jau tada buvo įtarta, kad vairuotojui kažkas padėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.