aA
Po daugiau kaip savaitę Klaipėdos miesto taryboje trukusio "pareiškimų karo", Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) Klaipėdos skyriaus pirmininkas siūlo uostamiesčio liberalams susitaikyti prie alaus bokalo.
Šią savaitę Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) Klaipėdos atstovai pareiškė, kad jiems nesuprantama ir nepriimtina NS politika Klaipėdos savivaldybėje, o darbas susidariusioje situacijoje - neperspektyvus.

Liberalai kaltino socialliberalus praėjusią savaitę per plauką nenuvertus mero liberalo Eugenijaus Gentvilo. Socialliberalai inicijavo parašų rinkimą dėl nepasitikėjimo meru, ir paprašė paramos Centro sąjungos ir Rusų sąjungos frakcijų atstovų miesto savivaldybės taryboje. Tai patvirtino minėtosios frakcijos.

Socialliberalai neigė rengę "perversmą".

Liberalai teigė, jog "socialliberalų frakcija, turinti 8 vietas miesto taryboje, vicemero, miesto ūkio bei savivaldybės turto komitetų postus, nuolat kritikuoja merą liberalą (Eugenijų Gentvilą - BNS) dėl prasto savivaldybės įmonių, turto, ūkio valdymo, nors jau aštuoni mėnesiai taip pat yra tiesiogiai atsakinga prieš rinkėjus už šių sferų valdymą".

Ketvirtadienį išplatintame NS pranešime teigiama, jog iki šiol nėra buvę nė vieno atviro ir kritiško socialliberalų pareiškimo, nukreipto prieš liberalų veiklą.

Pranešime NS Klaipėdos skyriaus pirmininkas, miesto tarybos bei Seimo narys Rimas Valčiukas teigia nenorįs, kad "iš informacinių pranešimų susidarytų įspūdis, jog Klaipėdos liberalai laiko save neklystančiais ir bendradarbiavimo perspektyvą matytų tik su tais, kurie visada pritaria jų nuomonei".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.