aA
Nuo kitų metų gydytojai ant receptų turės klijuoti jų tapatybę patvirtinančius lipdukus. Taip nusprendė sveikatos apsaugos ministras Romualdas Dobrovolskis papildydamas šių metų kovą savo pasirašytą įsakymą "Dėl vaistų receptų rašymo ir vaistų išdavimo (pardavimo)".
K.Dobrovolskis
K.Dobrovolskis
© DELFI
Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) trečiadienį išplatinto pranešimo spaudai, tikimasi, kad ši naujovė sumažins gydytojų darbo sąnaudas išrašant receptus kompensuojamiesiems vaistams, o farmacijos specialistams supaprastės duomenų iš recepto įvedimas į duomenų bazę.

"Lipdukas - tai unikalus, skaitmeniniu bei brūkšniniu pavidalu atspausdintą numerį turintis lipnus lapelis", - teigiama SAM pranešime.

Pasak jo, lipduke bus nurodyta gydytojo vardo pirmoji raidė, pavardė, SAM suteiktas gydytojo numeris, gydytojo specialybės kodas.

Tikimasi, kad lipduke nurodytas sutrumpintas įstaigos, kurioje dirba gydytojas, pavadinimas, jos rejestro numeris, kodas pagal Valstybinės ligonių kasos informacinės sistemos gydymo įstaigų identifikatorių bei telefono numeris padės lengviau surasti receptą išrašiusį gydytoją ir taip palengvins kompensuojamųjų vaistų išrašymo kontrolę.

Pranešime pabrėžiama, jog gydytojams bus draudžiama pasirašyti bei asmeniniais spaudais ir gydytojo tapatybę patvirtinančiais lipdukais tvirtinti neužpildytus receptų blankus.

"Gydytojai asmeniškai atsako už išrašytus ir parašu, asmeniniu spaudu ar gydytojo tapatybę patvirtinančiu lipduku patvirtintus receptus", - rašoma SAM pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.