aA
Antradienį vakare Lenkijos televizija pranešė, kad leidimo įvažiuoti į Rusiją negavo dar vienas lenkų kunigas. Edwardas Mackiewiczius, kurio viza galiojo iki šių metų gruodžio mėnesio, po atostogų automobiliu vyko į Pietų Rusijos Rostovo prie Dono miestą, tačiau Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje baltarusių pasieniečiai jį sulaikė ir po kelių valandų pranešė, kad Maskva panaikino jo vizą.
Kunigas
Vienas aukšto rango pasienietis pareiškė kunigui, kad jo parapija Rostove prie Dono likviduota, bažnyčia uždaryta ir jam nebėra ką ten veikti.

Nors Lenkijos Katalikų Bažnyčia tyli, šalies spauda spėja, jog Rusijos valdžia vizą dvasininkui galbūt galėjo anuliuoti dėl to, kad E.Mackiewiczius Rostove prie Dono stato pačią didžiausią Rusijoje, kurios dauguma gyventojų yra ortodoksai, katalikų bažnyčią.

Lenkijos dienraščiai rašė, kad prieš kelias dienas bažnyčia buvo apmėtyta akmenimis. Per šį išpuolį, žiniasklados pranešimais, buvo išdaužyti brangūs statomos bažnyčios langai.

E.Mackiewiczius - jau trečias lenkų kunigas, kurio Rusija nepanoro įsileisti į šalį. Balandžio mėnesį viza buvo anuliuota Irkutsko vyskupui Jerziui Mazurui, o pirmadienį - Sachaline dirbančiam kunigui Jaroslawui Wisniewskiui.

Be trijų lenkų kunigų, Rusija šiais metais į šalį neįsileido dar dviejų dvasininkų - Stefano Caprio iš Italijos ir slovėno Stanislavo Krajniako.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.