aA
Pirmadienį bendrovės „Seagate“ tinklapyje pasirodė įdomus spaudos pranešimas, kuriame pasakojama apie „Serial ATA II“ sąsajos galimybių demonstravimą „Intel Developer Forum“ konferencijoje. Nors dar nespėta išnaudoti visų „Serial ATA 1.0“ galimybių, kompanijos „Seagate“, „Intel“ ir „Silicon Image“ jau pasirengusios pristatyti „Serial ATA II“ sąsają.
Vienas pagrindinių naujosios sąsajos skiriamųjų bruožų yra instrukcijų rinkinys „Native Command Queuing“ (komandų eiliškumo nustatymas), kuris smarkiai padidins įtaisų funkcionalumą. Naudojant šį instrukcijų rinkinį, valdiklis analizuoja užklausas ir išdėsto jas tam tikra eile, tokiu būdu padidinant perdavimo spartą ir sumažinant ieškos laiką. Be to, „Serial ATA II“ valdikliai savarankiškai, t.y. be procesoriaus įsikišimo, organizuos užklausų eiliškumo tvarką ir jas vykdys.

Trijų kompanijų surengtos demonstracijos metu buvo naudojamas „Silicon Image SATALink SiI 3112A“ valdiklis, „Seagate“ diskinio kaupiklio prototipas ir „Intel“ programinė įranga.

Įdomu tai, kad spaudos pranešime teigiama, jog „Seagate“ diskiniai kaupikliai su naujaja sąsaja pasirodys ateinančiame ketvirtyje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.