aA
Rusijos saugumo tarybos sekretorius Vladimiras Rušaila, nukentėjęs pirmadienį per automobilių susidūrimą Kamčiatkoje, antradienio rytą buvo išsiųstas į Maskvą, pranešė Kamčiatkos srities gubernatoriaus pareigas einanti Natalija Riazanceva.
Vladimiras Rušailo
© NTV
Ji sakė, kad pervežti V.Rušailą į Maskvą nusprendė iš Maskvos į Kamčiatkos Petropavlovską atskridę gydytojai, kurie įvertino Saugumo tarybos sekretoriaus būklę.

Per patikrinimą gydytojai nustatė, kad V.Rušaila patyrė uždarą kaukolės ir smegenų sužeidimą, jam buvo sumušta krūtinės ląsta, sulaužyti du šonkauliai, smarkiai sumuštas stuburas juosmens srityje. Nors jo būklė stabiliai sunki, bet jis gali vaikščioti ir kalbėti, pranešė, remdamasi medikais, N.Riazanceva.

Toliau Saugumo tarybos sekretorius bus gydomas Maskvos centrinėje klinikinėje ligoninėje, pažymėjo N.Riazanceva.

Pasak jos, tuo pačiu lėktuvu į Maskvą išskrido dar keturi per avariją nukentėję maskviečiai, tarp jų - V.Rušailos padėjėjas ir jo pirmasis pavaduotojas.

Be to, tuo pačiu lėktuvu išvežti per automobilių avariją žuvusios Federalinės apsaugos tarnybos darbuotojo iš Maskvos palaikai.

Pirmadienio vakarą Kamčiatkos Petropavlovsko apvažiuojamajame kelyje susidūrė V.Rušailos kortežas su visureigiu "Toyota Surf", vairuojamu neblaivaus vairuotojo. Per susidūrimą žuvo penki žmonės. Dar devyni žmonės, tarp jų Kamčiatkos gubernatorius ir srities parlamento pirmininkas buvo sunkiai sužeisti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.