aA
Čečėnijoje netoli Ingušijos pasienio rasta nužudytų taikių gyventojų kapavietė. Kaip pranešė Prancūzijos informacijos agentūrai AFP Rusijos teisių gynimo organizacija "Memorial", kapavietėje rasta 15 kūnų.
Pasak teisių gynėjų, kai kuriems ant galvų užmauti polietileno maišai, ant kitų kūnų matyti smurtinės mirties žymės.

Kaip pareiškė Prancūzijos žurnalistams "Memorial" atstovai, septynių žmonių kūnai jau atpažinti - tai čečėnai, kuriuos buvo sulaikiusios federalinės pajėgos 2001 metų pavasarį.

Laidojimo vietą už didelę pinigų sumą parodė Rusijos kareiviai, pranešė radijo stotis "Echo Moskvy".

Rugsėjo 8 dieną agentūra "Interfax" pranešė, kad rasta kapavietė Čečėnijoje ties Nadterečnajos ir Sunžos rajonų riba. Pagal šį pranešimą, kapavietėje buvo mažiausiai septynių žmonių kūnai, visi jie atpažinti.

Kaip pareiškė Rusijos generalinio prokuroro pavaduotojas Sergejus Fridinskis, visi šie žmonės - taikūs Čečėnijos gyventojai, dingę prieš kelis mėnesius.

Pasak S.Fridinskio, dėl žmonių dingimo buvo užvestos baudžiamosios bylos pagal straipsnį "žmonių pagrobimas". Jas tirdami teisėsaugai "aptiko pėdsaką".

Tyrimą atlieka Čečėnijos prorusiškos administracijos prokuratūra, nagrinėjamos kelios šio nusikaltimo versijos. Galimas dalykas, kad turimas omenyje vienas ir tas pats nusikaltimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.