aA
Liaudies sąjungos "Už teisingą Lietuvą" pirmininkas ir vienintelis šios partijos atstovas Seime Julius Veselka Respublikonų partijos laikraštyje "Respublikos varpai" pareiškė esąs pasiryžęs kelti savo kandidatūrą į šalies prezidentus.
Julius Veselka
© BNS foto
Respublikonų partijos pirmininkas Kazimieras Petraitis BNS teigė, jog Respublikonų partija savo kandidato į prezidentus nekels ir tikriausiai parems J.Veselkos kandidatūrą.

"Atsižvelgdamas į nevykusią ir korumpuotą valdančiųjų partijos politiką nuo nepriklausomybės paskelbimo dienos (.), esu pasiryžęs kelti savo kandidatūrą į Lietuvos Respublikos prezidentus", - teigiama J.Veselkos pareiškime, išspausdintame Respublikonų partijos laikraštyje.

Savo ruožtu laikraštyje teigiama, jog Respublikonų partija gali paremti save išsikėlusį kandidatą, jeigu tas kandidatas atitiks partijos politiką ir tikslus.

Kaip ir Respublikonų partija, J.Veselka yra Lietuvos narystės NATO priešininkas ir pasisako už šalies neutralumą.

Tiek Respublikonų partija, tiek J.Veselkos vadovaujama Liaudies sąjunga "Už teisingą Lietuvą" neturi didesnės įtakos šalies politiniame gyvenime.

Seime J.Veselka priklauso mišriai Seimo narių grupei. Parlamente jis pasižymėjo kaip "riebių" žodžių mėgėjas, buvo ne kartą įspėtas už Seimo nariui neprideramą leksiką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.