aA
Jungtinių Valstijų viceprezidentas Dickas Cheney sekmadienį pranešė, kad JAV sulaikė į Iraką gabentą siuntą įrangos, kurią Saddamas Husseinas galėtų panaudoti branduolinių ginklų kūrimui.
"Dabar jis bando įsigyti reikalingos įrangos", kad praturtintų mažai radioaktyvų uraną ir galėtų jį panaudoti branduoliniams ginklams, sakė D.Cheney per televizijos NBS laidą "Meet the Press".

Prezidentas George'as W.Bushas įspėjo, kad Iraką valdantis Saddamo Husseino režimas kelia grėsmę pasauliui, nes ir toliau kuria masinio naikinimo ginklus bei atnaujina pastangas įsigyti branduolinį ginklą.

"Šios grėsmės mes daugiau nebegalime ignoruoti", - sakė D.Cheney.

Prezidento patarėja nacionalinio saugumo klausimais Condoleezza Rice sekmadienį taip pat sakė, jog Jungtinės Valstijos žino, kad Irakas gauna siuntas "aukštos kokybės aliuminio įrangos, kuri iš esmės tinka tik branduolinių ginklų programoms, centrifugų programoms".

Tačiau ji atsisakė komentuoti, kiek Irakas yra pažengęs kuriant branduolinius ginklus. D.Cheney taip pat teigė, kad likęs pasaulis negali būti tikras, ar Irakas neturi branduolinės bombos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.