aA
Trečiadienį apie 50 tūkst. globalizacijos priešininkų ir profsąjungų narių dalyvavo protesto demonstracijoje Nicoje, kur netrukus prasidės Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimas, itin svarbus 15 valstybių jungiančio bloko ateičiai.
EU
Reikalaudami sulėtinti ekonomikos liberalizavimą ir nebemažinti visuomeninių išlaidų, demonstrantai dulkiant lietui žygiavo Nicos gatvėmis. Manoma, kad prieš susitikimą į Nicą iš visos Europos suvažiuos dar 100 tūkst. žmonių, nepatenkintų ES laisvos rinkos politika.

Prancūzija, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, mobilizavo daugiau nei 4 500 policininkų, kurie užtikrins saugumą viršūnių susitikime, prasidėsiančiame ketvirtadienį ir truksiančiame iki sekmadienio. Be to, Prancūzija ėmėsi griežčiau kontroliuoti Italijos pasienį, kuriame, pagal Šengeno susitarimą, nevykdomi jokie patikrinimai. Vienas iš susitarimo punktų leidžia kontroliuoti sieną, kai to reikalauja viešoji tvarka arba nacionalinis saugumas.

Kiek anksčiau trečiadienį apie 100 į Nicą važiavusių demonstrantų Bordo mieste buvo jėga išlaipinti iš traukinio, nes jie neturėjo bilietų. Trečiadienį demonstrantai ir geležinkelių vadovybė derėjosi dėl sumažintos bilieto į Nicą kainos, demonstrantams siūlantis mokėti ne daugiau nei simbolinį vieną franką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.