aA
Vengrijoje dėl sniego trūkumo Kalėdų seneliams teks lankyti važiavimo dviračiais kursus. Kiekvienais metais vietos valdžia ir įvairios labdaros organizacijos samdo Kalėdų senelius dovanoms išnešioti.
Santa Claus on bike
Tačiau kadangi šiais metais jie nespėja laiku aplankyti visų numatytų namų ir mokyklų, valdininkai nusprendė seneliams skirti dviračius ir surengti važiavimo jais kursus.

Budapešte įsikūrusio "Nicolaus" fondo, samdančio tik negeriančius ir nevėluojančius Kalėdų senelius, darbuotojų teigimu, dviračiai – tai vienintelė išeitis, galinti padėti laiku išnešioti dovanas.

Fondo darbuotojai pasidžiaugė, kad šiais metais juos tiesiog plūste užplūdo vyrų, norinčių dirbti Kalėdų seneliais, prašymai.

Fondas samdo Kalėdų senelius tik su nepriekaištingomis rekomendacijomis, kurie pažada negerti kalėdinio konjako.

Beje, už valandą darbo jiems mokama po 10 svarų (57 Lt) ir tai yra tris kartus daugiau nei vidutinis valandos atlyginimas Vengrijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.