aA
Lietuvos Užsienio reikalų ministerija svarsto galimybę siųsti savo atstovus į Pusiaujo Gvinėją tartis dėl ten sulaikyto Lietuvos laivo "Rytas" išlaisvinimo. Pasak URM Informacijos ir kultūros departamento direktoriaus Petro Zapolsko, URM svarsto galimybę siųsti į Pusiaujo Gvinėją delegaciją spręsti Lietuvos laivo "Rytas" išlaisvinimo reikalus.
Africa
Anot P. Zapolsko, šiuo metu tikslinama delegacijos sudėtis. Delegacijai tikriausiai vadovaus UR viceministras Giedrius Čekuolis.

Lietuva neturi savo diplomatinės atstovybės Pusiaujo Gvinėjoje. Lietuva, spręsdama laivo problemą, kreipėsi į Rusiją, Prancūziją, Ispaniją, JAV ir Jungtines Tautas, prašydama suteikti diplomatinę pagalbą.

"Rytas" buvo kariškių sulaikytas lapkričio 10 dieną prie Pusiaujo Gvinėjos Bioko salos, kai plaukė iš Mauritanijos į Kamerūną. Lietuvos laivas buvo nukreiptas į salos Malabo uostą, kur tebėra iki šiol. Pusiaujo Gvinėjos pareigūnai iš pradžių skyrė "Rytui" 1,3 mln. JAV dolerių baudą, kurią vėliau sumažino iki 500 tūkst. dolerių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.