aA
"Microsoft" ketina imtis griežtesnių veiksmų prieš piratinės programinės įrangos platintojus, dėl kurių, įvairiais duomenimis, visi programinės įrangos gamintojai praranda apie 20 proc. pajamų.
Pirmiausia, korporacija ketina imtis griežtesnės interneto kontrolės, nustatant svetaines, siūlančias parsisiųsti nelegalios programinės įrangos, o vėliau, faktams pasitvirtinus, siekiant jas uždaryti.

"Microsoft" taip pat susitarė su kompiuterių gamintojais dėl kai kurių prieš piratus nukreiptų veiksmų. Tarkim, naujos programinės įrangos kompaktiniai diskai turės naujus autentiškumo sertifikatus, kuriuos gamintojai galės pritvirtinti prie kompiuterio korpuso, taigi, vartotojai žinos, kad programinė įranga yra legali. Skirtingai nei anksčiau, sertifikatuose bus pažymimas ne tik produkto numeris, bet ir jo pavadinimas.

Vartotojams parduodami kompaktiniai diskai turės hologramą, neleidžiančią kopijuoti disko turinio bei leidžiančią vartotojui įsitikinti, kad diskas yra originalus.

Galiausiai, vartotojams teks būtinai užsiregistruoti, norint naudotis programine įranga. Neužsiregistravus, programa veiks 50 kartų, o vėliau nustos veikusi, kol nebus užsiregistruota. Vartotojai taip pat negalės įdiegti programos savo kompiuteryje, o vėliau duoti ją įsidiegti draugui, nes tai nustatys automatinio registravimo funkcija ir to padaryti neleis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.