aA
Vilniaus apygardos teismas trečiadienį nuteisė netikrų JAV dolerių platintoją. Teismo sprendimu, vilniečiui Sergejui Jegorovui už padirbtų dolerių platinimą, Vokietijos piliečio terorizavimą ir kitus nusikaltimus skirta pustrečių metų griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje bausmė.
Teismas taip skyrė S Jegorovui 1250 litų baudą ir konfiskavo trečdalį jo turto. Kitiems šių nusikaltimų dalyviams - Vokietijos piliečio namo sprogdintojams bei netikrų JAV dolerių platintojams - nuosprendis buvo paskelbtas anksčiau.

S. Jegorovas slapstėsi nuo teisėsaugos. Jis buvo sulaikytas tik šiemet balandžio 12 dieną name Trakų rajone, netoli Kariotiškių gyvenvietės. Slapstydamasis nuo teisėsaugos, S. Jegorvas naudojosi padirbtu pasu, vairuotojo pažymėjimu ir kitais dokumentais, kuriuose buvo įklijuota jo nuotrauka. Be kitų nusikaltimų, teismas jį pripažino kaltu naudojusis suklastotais dokumentais.

Su S. Jegorovu kartu buvo teisiamas ir Zbignevas Kulieša, pas kurį jis slapstėsi nuo teisėsaugos. Tačiau dėl šio nusikaltimo Z. Kulieša buvo išteisintas, neradus jo veiksmuose nusikaltimo sudėties.

Teismas nusprendė, kad byloje nėra įrodymų, iš kurių būtų galima spręsti, kad Z. Kulieša žinojo, kad J. Jegorovas buvo ieškomas už sunkius nusikaltimus, todėl dėl nusikaltimą padariusio asmens slėpimo Z. Kulieša buvo išteisintas. Z. Kulieša pripažintas kaltu tik dėl oficialaus dokumentuo suklastojimo ir panaudojimo.

Atsižvelgdamas į tai, kad jis anksčiau teistas nebuvo, jo nusikaltimai nepadarė realios žalos, teismas neskyrė realios laisvės atėmimo bausmės. Z. Kuliešai teismas nuteisė kalėti vienerius metus, bausmės vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Kaip ir S. Jegorovui, jam skirta 1250 litų bauda.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.