aA
Ne kartą vadintas raguočių turgumi, o dabar laikomas "linksma pramoga", konkursas "Mis Pasaulis" ketvirtadienį švęs savo 50-ąjį gimtadienį, kurį per televiziją stebės du milijardai žmonių iš 140 valstybių.
Šiais metais Londono Tūkstantmečio Kupole vyksiančiame konkurse dalyvaus gražuolės iš 94 pasaulio šalių. Konkurso favorite laikoma "Mis Venesuela", tačiau jai nedaug nusileidžia "Mis Indija". Sparčiai krenta "Mis Ispanijos" reitingas.

Prabangus renginys atitiks XXI amžiaus dvasią. Dienos, kai gražuolės siekė išgelbėti planetą ir dirbti su vaikais, seniai praėjo. Šiandien konkurso dalyvės labiausiai rūpinasi savo kruopščiai suplanuota karjera.

"Šiais laikais moterys yra tokios išsilavinusios, kad greitai "Mis Pasaulis" bus vadinama "Dr. Pasaulis", sakė konkurso organizatorių atstovas spaudai.

Pirmą kartą konkursą "Mis Pasaulis" 1951 metais Didžiojoje Britanijoje surengė Ericas Morley (Erikas Morlėjus). Gražuolių rinkimai buvo rengiami įvairiausiose pasaulio šalyse - nuo Pietų Afrikos iki Indijos ir pirmą kartą per dešimtmetį vėl vyks Didžiojoje Britanijoje.

Konkurse neapsieita ir be incidentų - aštuntajame dešimtmetyje įniršusios feministės įpuolė į sceną ir miltų "bombomis" apmėtė vedėją Bobą Hope'ą (Bobą Houpą).

Sulaukęs 82 metų, Didžiosios Britanijos pramogų verslo magnatas E. Morley šį mėnesį mirė. Jo veiklą perėmė žmona Julia (Džulija).

J. Morley ragina nežiūrėti į konkursą labai rimtai. "Anksčiau šis konkursas buvo tarsi raguočių turgus. Tačiau dabar jūs išvysite asmenybes, kurios rytoj bus teisininkės, chirurgės ir inžinierės. Tai bus tiesiog malonus titulas", sakė J. Morley.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.