aA
Pirmadienį Filipinų nacionalinio tyrimų biuro pareigūnai Maniloje sulaikė 27 metų vyriškį, kuris kaip manoma susijęs su kompiuterinio viruso “Love Bug” platinimu.
Įtariamasis buvo sulaikytas po trijų dienų bevaisių paieškų.

Pareigūnai konfiskavo 17 su byla susijusių įkalčių, tačiau kompiuteris tarp jų neminimas.

Vis dėlto pagrindinė įtariamoji yra 23 metų moteris, gyvenanti tame pačiame bute. Pasak kaimynų, moteris dirba banke. Kol kas įtariamųjų vardai neskelbiami.

Per savo advokatą įtariamoji pranešė, kad greitu metu ji savanoriškai pasiduos pareigūnams.

Kompiuterių virusas "Love Bug" visame pasaulyje išvedė iš rikiuotės milijonus kompiuterių bei elektroninio pašto sistemų ir prasiskverbė net į Pentagono bei Didžiosios Britanijos parlamento kompiuterius.

Tai kol kas sparčiausiai plitęs virusas. Kompiuterių ekspertai pareiškė, kad virusas smogė net "dešimtims milijonų" kompiuterių ir padarė milijoninių ar net milijardinių nuostolių dėl prarastų duomenų, pertraukto darbo, taip pat žalos atitaisymo sąnaudų.

Šį virusas specialistai lygina su pernykščiu virusu "Melissa", kuris paplito per kompiuterių sistemas Jungtinėse Valstijose.

1999 metų kovą "Melissa" pateko į 300 000 kompiuterių. Tačiau identifikavus "Love Bug", buvo nustatyta, kad per pirmąsias 10 valandų jis plito net du kartus sparčiau už virusą "Melissa".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.