aA
Saulius Spėčius Ministro pirmininko R.Pakso patarėjas, teisininkas
1999 m. liepą paaiškėjo, kad sutarčių projektai, kuriuos pateikė “Williams” pusė neatitinka galiojančių teisės aktų. Tuomet mūsų darbo grupė pasakė, kokias sutarčių nuostatas reikia keisti. “Williams” kategoriškai atsisakė keisti sutartis ir pareiškė, kad, jei Lietuvos Respublikos įstatymai prieštarauja investicijų sutartims, reikia keisti įstatymus.

Įstatymų pakeitimus inicijavo “Williams” vadovybė ir jų konsultantai, teisės aktų pataisas labai aktyviai palaikė valdančioji konservatorių dauguma. Taigi, R.Pakso Vyriausybei neliko nieko kito, kaip tik teikti minėtų įstatymų pakeitimus, kad Seimas spręstų - ar keiti įstatymus, ar keisti investicijų sutartis.

Mums nebuvo staigmena, kad įstatymų pataisos yra antikonstituciškos, šitai mes sakėme ir Seimo daugumai, bet jie mūsų neklausė. Apie tai mes sakėme ir tuometiniam Seimo pirmininko pirmajam pavaduotojui Andriui Kubiliui.

Seimo daugumai mūsų kalbėjimas įspūdžio nepadarė, jie aiškino, kad apie teisės aktų antikonstitucingumą gali spręsti tik Konstitucinis Teismas. Ir štai, dabar kažkodėl ieškoma kaltų.

"Williams" griauna R.Pakso kaip "širdžių ėdiko" mitą

Tai komentuoja:

Vytenis AndriukaitisSeimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūnas

Jurgis Razma Seimo narys, konservatorius