aA
Jų manymu, dėl to kaltas silpnas prevencinis, kvotos ir tardymo organų darbas, Užkardymo įstatymo taikymas "antraeiliams ir trečiaeiliams asmenims", Panevėžio tarnybų vadovų ypatingas nesusikalbėjimas.

Skundai

R.Pakso vizitas Panevėžyje prasidėjo penktadienį po pietų apskrities viršininko administracijoje ir baigėsi susitikimu su miesto gyventojais. Į susitikimą su premjeru gausiai susirinkę rajonų merai daugiausia skundėsi lėšų stygiumi. Į skundus R.Paksas, apžvelgęs moderniai įrengtą konferencijų salę, atsakė, kad būnant Panevėžyje neatrodo, jog pinigų labai trūktų.

Panevėžio meras V.Jakštas, kalbėdamas apie miesto problemas, du kartus "prašovė pro šalį". Jo siūlymas pastatyti Panevėžyje šaudmenų gamyklą nuskambėjo labai dviprasmiškai ir sukėlė salėje juoką. Meras motyvavo, kad šaudmenų gamykla, kurioje būtų sukurta 200 darbo vietų, sumažintų nedarbą mieste.

Tačiau V.Jakštas "užmiršo", kad 1991 m. Panevėžio metalo liejinių gamykloje jau buvo gaminamos kovinės granatos, kurių gamyba nepateisino lūkesčių. Antrą kartą R.Paksas nusišypsojo, kai meras Šiaulius pavadino ėemaitijos sostine ir pasiūlė - arba naikinti visas apskritis, arba naikinant kitas Panevėžio palikti.