aA
Nuverstasis Jugoslavijos prezidentas Slobodanas Miloševičius iš valstybės pavogė ir į užsienį pervedė didžiules pinigų sumas. Tai antradienį Niujorke pareiškė JT karo nusikaltimų tribunolo vyriausioji prokurorė Carla Del Ponte.
Jos tvirtinimu, jai pavyko susekti S.Miloševičiaus finansines machinacijas šešiose ar septyniose valstybėse. JT tribunolo prokurorė ta proga padėkojo per tyrimą padėjusioms ir S.Miloševičiaus sąskaitas įšaldžiusioms valstybėms.

C.Del Ponte sakė esanti tikra, kad S.Miloševičius, kaip ir buvę Bosnijos serbų vadai Radovanas Karadžičius bei generolas Radko Mladičius, vieną dieną stos prieš JT karo nusikaltimų tribunolą. Per JT Saugumo Tarybos debatus ji griežtai sukritikavo naująją Jugoslavijos vyriausybę ir jos poziciją S.Miloševičiaus išdavimo klausimu.

C.Del Ponte sakė, kad negalima nė manyti, kad S.Miloševičius neatsakys už savo nusikaltimus. Ji ketina apie tai kalbėtis su naujuoju prezidentu Vojislavu Koštunica. Anot K.Del Ponte, V.Koštunica ne kartą atmetė jos prašymus dėl S.Miloševičiaus išdavimo sakydamas, kad bendradarbiauti su JT tribunolu jam nėra prioritetas.