aA
"Kolegos" iš Rusijos intensyviai ieško, kuris Lietuvos laikraštis už pinigus galėtų išspausdinti akivaizdžią klastotę, parengtą tos šalies specialiųjų tarnybų ar kokių kitų struktūrų.
LŽ duomenimis, mažiausiai du Lietuvos nacionaliniai dienraščiai iš Rusijos gavo siūlymą išspausdinti tariamo žurnalisto Jurijaus Zimberso neva parengtą interviu su kovotojų už Čečėnijos nepriklausomybę ideologu laikomu Movladi Udugovu.

Į LŽ redakciją siūlydama šią publikaciją pirmadienį skambino vieno populiariausių Rusijos dienraščio "Komsomolskaja pravda" Saratovo skyriaus darbuotoja prisistačiusi moteris. Tą pačią dieną "interviu su M.Udugovu" rankraštis LŽ redakciją pasiekė elektroniniu paštu. Siuntėjo adresas - kp@mail.saratov.ru ("Komsomolskaja pravda" elektroninės versijos adresas internete: www.kp.ru - aut.)

Įtarimai

Nors vienas čečėnų kovotojų lyderių M.Udugovas šiaip garsėja radikaliomis kalbomis, tariamajame "interviu" jo minčių turinys sukėlė didelių abejonių. M.Udugovas, neva atsakantis į interviu klausimus būdamas Turkijoje, teigia, kad su čečėnų kovotojais glaudžiai bendradarbiauja kai kurių Rusijos regionų gubernatoriai.

O Marij El prezidentas Viačeslavas Kislicinas kovotojams padėjęs pervežti dalimis ir surinkti superšiuolaikinį priešlėktuvinės gynybos raketų kompleksą S-300.