aA
Jungtinės Valstijos sekmadienį paskelbė, kad ketina surengti derybas su palestiniečių pareigūnais dėl saugumo reformų, kurios turėtų įvykti kito mėnesio pradžioje, valstybės sekretoriui Colinui Powellui rugpjūčio 4 dieną sugrįžus iš kelionės po Azijos šalis.
Baltieji rūmai
Tikimasi, kad tai bus aukščiausio lygio kontaktai tarp JAV administracijos ir Palestinos savivaldos pareigūnų nuo praėjusio mėnesio, kai JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) paragino nustumti nuo derybų proceso palestiniečių prezidentą Yasserą Arafatą.

"Tikrai tikiuosi grįžęs susitikti su palestiniečių delegacija, - sakė šiuo metu Azijoje besilankantis C.Powellas. - Praėjusią savaitę susitikau su Izraelio delegacija. Tai pagalbos palestiniečių bendrijai transformuotis proceso dalis".

Kalbėdamas per spaudos konferenciją Delyje C.Powellas leido aiškiai suprasti, kad šių derybų tema bus JAV planas dėl palestiniečių saugumo pajėgų reformų.

Pasak JAV valstybės sekretoriaus, tarp kitų klausimų bus tarpininkų "ketvertuko" - Jungtinių Valstijų, Rusijos, Jungtinių Tautų (JT) ir Europos Sąjungos (ES) - taikos iniciatyvos ir "darbo grupė", kuri stengiasi atnaujinti taikos procesą.

"Aptarsiu su jais saugumo transformavimą, darbo grupės pastangas ir tai, kaip mes galėtume bendrauti su palestiniečių vadovybe", - sakė C.Powellas. Pasak jo, palestiniečių delegacijos narių pavardės bus paskelbtos vėliau.

Tačiau palestiniečių kabineto ministras ir vyriausiasis derybininkas Saebas Erekatas (Saibas Erekatas) šeštadienį sakė, kad delegacijoje bus jis pats ir naujasis vidaus reikalų ministras Abdel Razzakas al Yaha (Abdel Razakas Jaha), kuris yra atsakingas už palestiniečių saugumo pajėgas.

S.Erekatas nurodė, kad derybos įvyks rugpjūčio 5-6 dienomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.