aA
Netoli Šiaurės Vakarų Vokietijos Rymsloho miestelio esantį barą-viešnamį tikrinę policijos pareigūnai aptiko tris nelegaliai šioje šalyje esančias prostitutes iš Lietuvos ir dvi iš Baltarusijos.
Prostitucija - karikatūra
© DELFI
Kaip penktadienį pranešė regioninis Vokietijos dienraštis "Neue Osnabrucker Zeitung", vietos gyventojų parodymais ir pirminio tyrimo rezultatais besirėmę teisėsaugininkai įtarė, kad šiame Žemutinės Saksonijos žemėje esančiame viešnamyje merginos iš Rytų Europos užsiima prostitucija.

Pasak laikraščio, per operaciją pareigūnai rado tris prostitutes lietuves bei dvi baltaruses, kurios neturėjo leidimų dirbti ir gyventi Vokietijoje.

"Merginos tvirtino esančios Vokietijoje kaip turistės, viena iš jų buvo tik 17 metų", - rašo dienraštis.

Leidinio duomenimis, po kriminalinės policijos pareigūnų apklausos Melės policijos komisariate prostitutės buvo paleistos, tačiau Osnabriuko apskrities užsieniečių skyrius merginoms nurodė per trumpą laiką išvykti iš šalies.

Policijos atstovų teigimu, tiriama, ar baro ir viešnamio savininkai - 36 ir 45 metų Turkijos piliečiai ir 35 metų Vokietijos pilietis - nepažeidė šios šalies Užsieniečių įstatymo, neužsiiminėjo prostitučių išnaudojimu, suteneryste ir prekyba žmonėmis.

Anot laikraščio, byloje ypač daug dėmesio skiriama faktui, kad viena iš prostitučių yra nepilnametė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.