aA
Amerikietis, vienu automobiliu įveikęs daugiau kaip tris milijonus kilometrų aplink Jungtines Valstijas, ketina apsukti aštuonių tūkstančių kilometrų garbės ratą aplink Europą. 60 metų Ivas Gordonas iš Long Ailendo, Niujorke, vairuotoju-didvyriu tapo apvažiavęs Jungtines Valstijas su 1966 metais pagamintu raudonos spalvos “Volvo P1800” automobiliu.
Volvo X90
Volvo X90
Atkaklusis vairuotojas kitą mėnesį ketina laivu atplukdyti savo automobilį į Švediją, iš kur pradės penkių savaičių kelionę aplink Europą. I.Gordono teigimu, vienu ryškiausių kelionės akcentu taps jo dalyvavimas “Volvo” automobilių 75-ųjų metinių minėjime Geidone, Varvikšyre. Renginys įvyks rugsėjo 1 dieną.

“Atėjo laikas man ir mano automobiliui ištyrinėti naujas teritorijas, - sakė I.Gordonas. – Neseniai pakeičiau automobilio padangas, šiek tiek padažiau – tad jis yra parengtas kelionei. Stebėti Europą sėdint už vairo yra daug smagiau nei dairytis per traukinio, autobuso ar lėktuvo langus”.

Vyriškis prisipažino tik šiek tiek nerimaująs dėl vairavimo Britanijoje, kur yra mažai amerikietiško stiliaus pakelės kavinių. Savo automobilį I.Gordonas įsigijo 1966 metų birželį už 2,8 tūkst. svarų (16 tūkst. litų). Kiekvieną dieną vyrui tekdavo nuvažiuoti 200 kilometrų iki darbo ir atgal į namus, be to, per atostogas jis mėgdavo leistis į tolesnes keliones.

Guinnesso pasaulio rekordų knyga 1998 metais I.Gordono automobilį pripažino transporto priemone, “kuri vairuojama tikrojo šeimininko nuvažiavo didžiausią atstumą (ne komerciniais tikslais)”. Todėl dabar, kiekvieną kartą sėdęs už vairo, Ianas pagerina pasaulio rekordą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.