aA
A.Brazauskas
A.Brazauskas
© BNS foto
“Aš nesiečiau šių dviejų dalykų. Švęsdami jubiliejus visi rajonai gauna pinigų. Tai, kad Vyriausybės vadovas sutiko būti pirmuoju mūsų rajono garbės piliečiu - garbė mums, o ne premjerui", - „Lietuvos rytą" tikino Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis.

Siekta suminkštinti širdį

Tačiau Švenčionių rajono tarybos opozicijos atstovai įsitikinę, kad garbės piliečio vardo suteikimas A. Brazauskui ir solidi finansinė injekcija nėra atsitiktiniai dalykai.

Kai kurie Švenčionių politikai „Lietuvos rytui" teigė, jog pagerbiant premjerą buvo siekiama suminkštinti jo širdį, kai bus nagrinėjamas prašymas paskirti savivaldybei pinigų.

Opozicija šmaikštauja

„Premjeras iš tikrųjų nusipelnė rajonui. Kai čia jis įsigijo sodybą, buvo išasfaltuota nemažai kelių. Be to, Švenčionys išgarsėjo, kai šiemet nusprendęs susituokti antrą kartą A.Brazauskas ir busimoji jo žmona Kristina Butrimienė pasirinko Švenčionių civilinės metrikacijos skyrių", - kalbėjo opozicijos atstovai.

Švenčionių politikai šmaikštavo, kad nenustebtų, jeigu antrasis garbės piliečio vardas būtų suteiktas poros santuoką įregistravusiai šio skyriaus vedėjai Albinai Navickienei arba sodybą rajone turinčiai premjero žmonai.

Padėjo patarimais ir darbais

Pasak Švenčionių mero, suteikti šį vardą A.Brazauskui pasiūlė rajono tarybos socialdemokratai bei socialliberalai.

Kairiųjų motyvai, kad premjeras yra nusipelnęs Lietuvai, buvo pirmasis atkurtos valstybės Prezidentas, įtikino ir kitus tarybos narius. Paklaustas, kuo A.Brazauskas yra nusipelnęs konkrečiai Švenčionių rajonui, socialliberalas meras V.Vigelis teigė, kad premjero ryšiai su Švenčionimis siekia keletą dešimčių metų.

„A.Brazauskas padėjo statant dujotiekį, kitus gamybos objektus. Be to, jis turi čia sodybą ir bendrauja su žmonėmis, kurie jį gerbia. Padeda patarimais", -vardijo meras.

"Lietuvos rytas"