aA
Trečiadienį Graikijos teismas pripažino kaltubritą jachtos kapitoną Michaelą Woodą, kuris savo laivu padėjo 72 nelegaliems migrantams patekti į Graikijos teritoriją.
Kaip pranešė teismo pareigūnai, nuosprendis britui bus paskelbtas ketvirtadienį vakare. "Liudininkų apklausa vyko pažeidžiant taisykles, jiems nebuvo leista sakyti teisybę. Dabar laukiu nuosprendžio", - pasibaigus bylos nagrinėjimui žurnalistams sakė M.Woodas.

Iš kurortinio pajūrio miestelio Morkamo Lankašyro grafystėje kilęs M.Woodas Eginos saloje buvo sulaikytas sekmadienį. Tai buvo antroji tokio pobūdžio jo kelionė, į kurią jis leidosi Atėnuose įsikūrusios jachtų nuomos kompanijos užsakymu. Jūreivis sakė nieko nežinojęs apie migrantus ir tvirtino tapęs sąmokslo auka.

45 metų M.Woodui, kuris buvopripažintas kaltu dėl nelegalų iš Sirijos ir Irako atgabenimo į šalį, gresia 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Už 31val. trukusią kelionę iš Izmiro uosto Turkijoje į Graikiją migrantai teigia sumokėję nuo 2 iki 20 tūkstančių JAV dolerių. Nelegalų, tarp jų ir vaikų bei kūdikių, buvo grūste prigrūsti visi 15 metrų ilgio jachtos "Elena", plaukusios su Graikijos vėliava, užkaboriai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.