aA
Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) gydomų praėjusią savaitę per gaisrą degalinėje smarkiai apdegusių alytiškių tėvo ir sūnaus sveikatos būklė tebėra sunki. Per gaisrą labiausiai nukentėjusio 52 metų Petro Matulionio, kuriam buvo diagnozuotas 96 proc. kūno nudegimas, būklė pablogėjo.
Fire
Jau nelaimės dieną jam buvo pradėti ventiliuoti plaučiai. Vyriškis tebegydomas KMUK Centriniame reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

17-metis Gediminas Matulionis jau perkeltas tolesniam gydymui į Plastinės chirurgijos ir nudegimų skyrių. Vaikinas nelaimės metu nudegė apie 50 proc. kūno.

Individualios įmonės "Kolianta" savininkas Petras Matulionis ir jo sūnus Gediminas smarkiai apdegė liepos 19-osios rytą kilus gaisrui privačioje Alytaus degalinėje.

Nelaimė įvyko apie 9.15 val. degalinės sandėlyje.

Tėvas su sūnumi dirbo šalia degalinės esančiame pusrūsyje, kur laikomos 8 cisternos - 6 su benzinu ir 2 tuščios. Jie bandė perpumpuoti benzino likučius iš kelių cisternų į vieną, o maždaug 5 kv. metrų plote išsiliejęs benzinas užsiliepsnojo nuo trumpo elektros jungimo savos gamybos siurblio kabelyje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.