aA
Dvi iš keturių prie Kauno bendrovės "Inkaras" badaujančių darbininkių grasina atsisakyti ir vandens, jei toliau nebus vykdomas jų reikalavimas sumokėti atlyginimus.
Bado akcija
Dvi "Inkaro" darbininkės, badaujančios jau 50 parų, antradienį kreipėsi į prezidentą, Seimo pirmininką bei premjerą, grasindamos, jog nuo penktadienio pradės "sausą bado akciją", jei atsakymo į reikalavimą sumokėti atliginimus nesulauks per artimiausias porą dienų.

"Mūsų gyvybės gula ant jūsų sąžinės", rašo badautojos Aldona Visockienė ir Marija Petravičienė . Praėjusį penktadienį "Inkaro" darbininkai, prašydami pagalbos, kreipėsi į Vyriausybę bei prezidentą.

Tuomet badautojai teigė, jog "Inkaro" problemą "galima išspręsti nors ir šiandien", jei Vyriausybė įvykdys tris reikalavimus: atsiskaitys su badautojais ir darbininkais pagal pateiktą sąrašą, kuriame yra 166 žmonės, skubiai informuos raštu, per kiek laiko bus atsiskaityta su badautojais ir budėtojais prie palapinių. Trečioji sąlyga - kad Vyriausybės atstovai atvyktų pas badautojus ir vestų derybas dėl akcijos nutraukimo.

Kaip BNS sakė UAB "Inkaro avalynė" darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Kazimieras Ruževskis, jokio atsakymo iš prezidento ar Vyriausybės badautojai nesulaukė, todėl ryžosi "sausai bado akcijai". Šiuo metu prie "Inkaro" vartų bado akciją tęsia 4 šios įmonės darbininkai, prie vartų pasikeisdami budi maždaug 100 darbuotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.