aA
Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus pasveikino Nacionalinio diktanto dalyvius, kurie varžėsi dėl raštingiausio dėl raštingiausio lietuvio titulo.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos studijoje susirinkusiems antrojo Nacionalinio diktanto turo dalyviams perskaitytame Prezidento V.Adamkaus sveikinime sakoma: „Kreipiuosi į visus, kurie Lietuvoje ir svetur pasiryžo išbandyti savo jėgas, ar bent klausosi Nacionalinio diktanto transliacijos. Šis diktantas – ne tik savo kalbos išmanymo pasitikrinimas. Neatsitiktinai finalinis turas vyksta Vasario 16 kaimynystėje“.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad modernus mūsų valstybingumas, mūsų valstybės atkūrimas 1918 metais neatsiejamas nuo lietuvių kalbos puoselėjimo.

„Kai buvome praradę savo valstybę, lietuvių tapatybę palaikė ir tautą telkė mūsų gimtoji kalba. Tada prisimindavome septyniolikto amžiaus šviesuolio Mikalojaus Daukšos tvirtinimą, kad ne turtais ir jėga, o pagarba savo kalbai ir jos išlaikymu gyvuoja tautos. Kalba yra brolybės saitas – tai puikiai paliudijo tautiečiai ir lietuvių kalbos mylėtojai, šiais metais net 24 pasaulio šalyse susirinkę rašyti diktanto“, - rašoma Prezidento V.Adamkaus sveikinime.

Lietuvos vadovas padėkojo Nacionalinio diktanto sumanytojams ir rengėjams, o tiems, kurie varžosi antrame ture, linkėjo kuo geriausios sėkmės.

„Taip pat linkiu, kad ši graži iniciatyva stiprėtų, kad Nacionalinis diktantas taptų vienu iš svarbiausių metų renginiu, sutelkiančiu lietuvius ir visus, kuriems brangi mūsų kalba, prie neišsenkančio tos kalbos lobyno“, - rašo Prezidentas V.Adamkus.

Pirmadienį Lietuvos Respublikos Prezidentas V.Adamkus priims Nacionalinio diktanto rengėjus ir laureatus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.