aA
Ukrainos komunistų lyderis Piotras Simonenka kreipėsi į partijų, blokų, profsąjungų ir kitų organizacijų vadovus, taip pat plačiąją visuomenę, ragindamas pradėti "galingą pilietinio nepaklusnumo politinę kampaniją", kurios viena išdavų galėtų tapti pirmalaikių prezidento rinkimų organizavimas, praneša interneto tinklalapis "NTV.ru".
"Šiandien nė viena politinė jėga Ukrainoje negali pretenduoti į monopolinę teisę atstovauti visos visuomenės interesams, visoms jos klasėms ir sluoksniams, - sakoma komunistų lyderio pareiškime. - Bet mes visi turime aiškiai suprasti, jog nauji rinkimai - ne savitikslis, bet viena iš priemonių sukurti demokratinę ir veiksmingą politinę sistemą".

Pasak P.Simonenkos, "akivaizdu, kad dabartinė korumpuota Kučmos (Ukrainos prezidento Leonido Kučmos) monarchija yra visiškai bejėgė ir istoriškai pasmerkta".

Kaip sakė komunistų lyderis, "kabindamasis į valdžią, bandydamas primesti visuomenei sutręšusio sosto įpėdinį, kriminalinis "elitas" stengsis atidėti ilgai lauktą Ukrainos atgimimo akimirką, didindamas milijonų jos piliečių kančias".

"Pralaimėjusi rinkimus, antiliaudinio režimo viršūnėlė, kuriai šiandien atstovauja partijų "Už vieningą Ukrainą" ir Ukrainos socialdemokratų partijos blokas, visomis įmanomomis ir neįmanomomis priemonėmis sugebėjęs išplėšti tik apie 17 proc. balsų, ir toliau bando įtvirtinti išsigimėlišką politinę monopoliją, kai pasitelkus šantažą ir papirkinėjant deputatus verslininkus jiems pavyko užgrobti vadovavimą Aukščiausiajai Radai", - pažymima pareiškime.

Pasak P. Simonenkos, "šalies politinę sistemą būtina ne koreguoti, bet radikaliai keisti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.