aA
Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, vadinantis liberaldemokratus partija, kuri „griauna tikėjimą miestu, valstybe, valdžia ir politika“, neatsisako atsisėsti prie vieno stalo kavinėje su jos lyderiu, per apkaltą prezidento pareigų netekusiu Rolandu Paksu. Ketvirtadienio vakarą abu politikai užsuko į viename sostinės prekybos centre esančią piceriją.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Kartu su jais buvo ir televizijos laidos „Sąmokslo teorija“ vedėjas Arnas Klevečka bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė spaudai Jūratė Overlingienė.

R. Paksas, telefonu paprašytas papasakoti, ką aptarinėja su liberalcentristų lyderiu, nusijuokė ir ragelį perdavė A. Klevečkai. Šis klausimą taip pat nuleido juokais: „Susitarėme, kad po rinkimų A. Zuokas lieka meru, R. Paksas tampa vicemeru, J. Overlingienė - merijos atstove spaudai, A. Klevečka - finansų komiteto pirmininku, o Martikonis (mero kritikas Vidmantas Martikonis - DELFI) - viešųjų tualetų valytoju“.

Paklaustas, gal kokias nors pareigas spėjo numatyti ir dar vienam A. Zuoko kritikui - konservatoriui Kęstučiui Masiuliui, laidos vedėjas tokiu pačiu tonu pareiškė, kad šis tarybos narys taps „tuo, kuris spaudys knopkutes prie automatiškai atsidarančių vartelių“.

Perklaustas apie pokalbio temą ir paprašytas atsakyti be ironijos, A. Klevečka patikino kalbantis labai rimtai. Anot jo, ketveriukė į piceriją užsuko po ketvirtadienio vakarą vykusios jo laidos, o politinių pokyčių po artėjančių savivaldos rinkimų esą neaptarinėjo, nebent tik juokais.

„Aš tradiciškai po laidos panašiai bendrauju ir su kitais pašnekovais. Rimti politiniai dalykai tuomet būna tabu“, - tvirtino A. Klevečka.

Neseniai A. Zuokas, DELFI paklaustas, su kuo liberalcentristai galėtų sudaryti koaliciją po savivaldybių tarybų rinkimų, patikino, kad liberaldemokratų tarp politinių partnerių nebūtų. „Nematome galimybės bendradarbiauti su populistinėmis ir partijomis, kurios iš esmės griauna tikėjimą miestu, valstybe, valdžia ir politika - liberaldemokratais, Darbo partija“, - sakė meras.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.