aA
ES laukia kol Baltarusija įvykdys įsipareigojimus duotus Tarptautinėje darbo organizacijoje dėl darbuotojų teisių apsaugos ir yra pasiryžusi atšaukti numatytą šalies pašalinimą iš Bendrosios preferencijų sistemos, rašoma Europos Komisijos (EK) laiške europarlamentarui socialdemokratui Justui Paleckiui.
Justas Vincas Paleckis
© DELFI (A.Sarcevičiaus nuotr.)
"ES, bendradarbiaudama su Tarptautine darbo organizacija, stebi Baltarusijos vidaus reformų procesą. Jei būtų liautasi pažeidinėti darbuotojų teises, ES tikrai persvarstytų savo poziciją",- rašo EK.

Europarlamentaras EK klausė, ar ji nelinkusi peržiūrėti naujai susidariusios situacijos po Rusijos ekonominio smūgio dėl energijos išteklių kainų pakėlimo, kurį Baltarusija patyrė metų pradžioje.

ES Ministrų taryba 2006 metų gruodžio 20 dieną nusprendė atšaukti Bendrąją lengvatų sistemą Baltarusijai. Sankcija įvesta, nes Baltarusijoje nuolat rimtai pažeidinėjamos darbuotojų teisės.

"Abejoju, kad tokiomis priemonėmis ES pasieks savo tikslus, priešingai, sankcijos – tai smūgis pirmiausia Baltarusijos žmonėms, o ne autoritarinio režimo vadovams",- laiške Komisijai rašė J.Paleckis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.