aA
Latvija nori, kad į Europos rasizmo įstatymą, kuris numatys bausmes už holokausto neigimą ir rasinės neapykantos kurstymą, būtų įtrauktas punktas, smerkiantis totalitarinių režimų nusikaltimus, praneša "EUbusiness".
Sovietmetis, Sovietų Sąjunga, J.Stalinas
Sovietmetis. Demonstrantai neša J.Stalino portretą
© Corbis/Scanpix
"Latvija remia dabartinę direktyvą, tačiau mano, jog į ją turėtų būti įtraukta deklaracija, smerkianti visų totalitarinių režimų nusikaltimus žmogiškumui, karo nusikaltimus ir genocidą", - pranešė parlamento žinių tarnyba.

Vokietija teigė norinti savo šešių mėnesių pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES) panaudoti visų 27 šalių narių įtikinimui uždrausti holokausto neigimą ir rasinės neapykantos skleidimą.

Pasiūlymas bausti holokausto neigimą praėjusį mėnesį susilaukė opozicijos, nes Italijos politikams nepavyko priimti tokio įstatymo.

Latvijos ir kitų Baltijos šalių siekis įtraukti sovietų okupacijos metu įvykdytų nusikaltimų pasmerkimą taip pat gali sukelti keblumų priimant įstatymą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.