aA
Visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, pagrindinės mirties priežastys Jungtinėse Amerikos Valstijose yra vėžys, infarktas, širdies ligos ir nelaimės keliuose.
Ligoninė
Ligoninė
© "Lietuvos žinios"
Mokslininkų atliekami tyrimai parodė, jog pagrindinė amerikiečių mirties priežastis yra širdies ligos, antroje vietoje - vėžys, o trečioje - infarktai.

Tuo tarpu ketvirtoje vietoje, kaip pažymima naujausioje JAV sveikatos apsaugos ministerijos ataskaitoje, yra infekcinės ligos, kuriomis ligoniai apsikrečia dėl gydytojų aplaidumo.

Kaip skelbia JAV sveikatos apsaugos ministerijos ataskaitos duomenis antradienį pateikusi elektroninė žiniasklaida, oficialiais statistiniais duomenimis, 2000 metais dėl užsikrėtimų gydymo metu JAV ligoninėse mirė 90 tūkstančių žmonių.

Patikslintais duomenimis, kuriuos skelbia "Chicago Tribune", 2000 metais nuo infekcijos ligoninėse mirė 103 tūkstančiai žmonių, arba 10 procentų daugiau negu buvo skelbiama anksčiau.

Didžiąją dalį šių mirčių sukėlė ne tos infekcijos, kurios puola ypač nusilpusį organizmą po sudėtingos operacijos nepriklausomai nuo gydytojų pastangų. Tokios infekcijos sudaro tik ketvirtį visų mirčių ligoninėse nuo užsikrėtimų, tuo tarpu likę 75 procentai miršta dėl ligoninių darbuotojų klaidų ir aplaidumo.

Oficialiai tokios mirtingumo Amerikos ligoninėse priežastys siejamos su medicininės priežiūros kokybės sumažėjimu, kurį sukėlė lėšų stoka ir nuolatinis medicinos finansavimo plano nestabilumas pastaraisiais metais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.