aA
Valstybė skyrė Lietuvos rusų sąjungai patalpas sostinės centre, rinkimų metu šios partijos keliamiems kandidatams nemokamai skiriamas ir nacionalinio transliuotojo eteris, tuo tarpu šios partijos kandidatų leidžiamuose reklaminiuose leidiniuose džiūgaujama, kad pusė lietuvių tautos buvo išvežta į Sibirą, o kita dalis iššaudyta, rašo "Respublika". Esą tada Lietuvoje įsivyravo taika, suklestėjo ekonomika.
Rinkimai
Rinkimai
© DELFI
Taip teigiama rinkėjams išnešiotame keturių puslapių Rusų sąjungą reklamuojančiame leidinyje.

Užgauliojama ne tik skaudžiais istoriniais faktais, bet ir bandant niekinti Lietuvos vadovus, kurie vadinami banditais, gaujų vadais. "Tik tokie žmonės kaip Aleksandras Lukašenka išves tautą iš aklavietės", - pirmame puslapyje puikuojasi skambi antraštė ir kumštį rodančio Baltarusijos diktatoriaus nuotrauka.

Tačiau nors laikraštyje šlovinama sovietinė santvarka, šios sąjungos kandidatai fotografuojasi ne prie sovietmečio palikimo, o prie naujųjų Vilniaus dangoraižių.

Šiame laikraštėlyje nenurodyta tekstų autorystė, taip pat nėra nurodyta, kas laikraščio leidėjas, o pats Lietuvos rusų sąjungos vadovas Sergejus Dmitrijevas, tik paklaustas apie leidinį, išsigynė: "mes ne prie ko".

S. Dmitrijevas tvirtino nežinąs, nei kas leidinį leido, nei kas už jį sumokėjo. Esą tai vieno iš partijos keltų kandidatų darbas: "Aš jums sakau, mes ne prie ko".

Leidinį veikiausiai bus išleidęs sąrašo gale atsidūręs Jurijus Subotinas, tačiau ir šiam pritrūko drąsos išlįsti į viešumą, jis pareiškė sergąs ir negalįs kalbėti. Rusus vienijančios sąjungos reklaminį leidinį Vyriausioji rinkimų komisija perdavė Valstybės saugumo departamentui.

Anot departamento atstovo spaudai Vytauto Makausko, šiuo metu atliekama tekstinė leidinio analizė ir jeigu paaiškės, kad gali būti pažeisti įstatymai dėl neapykantos kurstymo, bus priimti atitinkami sprendimai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.