aA
Šalies vidaus reikalų ministerijos vadovė Barbara Rošė (Barbara Roche) rugsėjo mėnesį paskelbė apie vyriausybės planus pakeisti įstatymą ir sudaryti galimybes pritraukti daugiau kvalifikuotų specialistų darbui Didžiojoje Britanijoje.
Tokį pareiškimą dienraštis "Financial Times" pavadino didžiausia imigracijos įstatymų peržiūra per pastaruosius 30 metų.

B. Rošė (Barbara Roche) paminėjo praeitį, kai visas dėmesys buvo skiriamas imigracijos kontrolei. Atėjo metas, sako ji, išmokti valdyti procesą. Šalies pareigūnai puikiai žino apie Jungtinių Tautų Organizacijos surinktus statistinius duomenis, kurie rodo, jog 2050 metais Didžiosios Britanijos gyventojų amžiaus vidurkis bus 65 metai.

Kitų tyrimų rezultatai iškėlė tai, jog šalyje trūksta kvalifikuotų specialistų darbui informacinių technologijų ir inžinerijos srityse.

B.Roche (Barbara Roche) nesiryžo skelbti, kiek kvalifikutų specialistų šalis norėtų įsileisti, tačiau šaltiniai ministerijoje nurodo, jog planuojamas skaičius sukasi apie 100 tūkstančių kiekvienais metais. Tik taip pavyktų patenkinti kompiuterinių technologijų ir interneto specialistų poreikį.

Vidaus reikalų ministerija yra užsiminusi apie savo ketinimus "subalansuoti legalios imigracijos srautus ir socialinį stabilumą", nes tai padėtų išvengti nekontroliuojamo prieglobsčio ieškančiųjų antplūdžio.

Be abejo, sako pareigūnė, bus parengtos specialios programos, leisiančios įsitikinti, ar norintys apsigyventi Didžiojoje Britanijoje bus pajėgūs integruotis į jos visuomenę ir galės susišnekėti angliškai. Tik taip įmanoma apsidrausti nuo jų persikėlimo gyventi į kitas Europos Sąjungos valstybes.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.