aA
JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas pirmadienį pripažino, jog Jungtinės Valstijos vis dar nežino, ar Osama bin Ladenas, laikomas atsakingu už tragiškus rugsėjo 11 dienos teroro išpuolius, yra gyvas, ar miręs.
osama bin laden
"Aš nieko negirdėjau apie jį nuo gruodžio mėnesio", - žurnalistams teigė sekretorius, užsimindamas apie praėjusių metų pabaigoje gautą vaizdajuostę, kurioje užfiksuota O.bin Ladeno kalba apie teroristinius išpuolius prieš Pasaulio prekybos centro dangoraižius Niujorke ir Pentagoną Vašingtone.

D.Rumsfeldas tvirtino esąs įsitikinęs, jog labiausiai ieškomo pasaulyje teroristo buvimo vietą ir jo būklę gaubianti paslaptis galiausiai bus atskleista.

"Aš galiu laukti", - per įprastą susitikimą su žurnalistais Pentagone tvirtino jis.

"Jis arba miręs, kas mus iš tiesų nudžiugintų, arba tebėra gyvas ir dėl tam tikrų priežasčių nusprendė atsisakyti savo pomėgio filmuotis, kad pasaulis žinotų, jog jis nežuvo", - pridūrė D.Rumsfeldas.

Pasak gynybos sekretoriaus, labiausiai tikėtinos yra dvi priežastys, paaiškinančios, kodėl jis taip elgiasi.

"Viena iš jų gali būti tai, jog jis nėra fiziškai pajėgus, nes buvo stipriau ar silpniau sužeistas. Kita priežastis - jis bijo, jog bus greitai sučiuptas, jeigu tai padarys. Todėl jis verčiau siunčia kitus jaunus žmones į mirtį ir vengia rizikuoti savo gyvybe", - tvirtino D.Rumsfeldas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.