aA
Vokietijos ambasada Vilniuje atidarė interneto svetainę. Joje galima rasti glaustos informacijos apie turizmą, studijas ir darbą Vokietijoje, jos užsienio politiką, kultūrą ir ekonomiką. Tinklalapyje supažindinama su diplomatiniu korpusu, ambasados darbu bei konsulinėmis paslaugomis, pateikiamos nuorodos ieškantiems išsamesnės informacijos.
Kol kas informacija interneto puslapyje adresu www.deutschebotschaft-wilna.lt pateikiama tik vokiečių kalba, tačiau vėliau planuojama sukurti ir lietuvišką svetainės versiją.

Savo puslapius internete turi maždaug trečdalis iš Vilniuje veikiančių 29 užsienio šalių diplomatinių atstovybių.

Kai kurių ambasadų puslapiuose gausu įvairios informacijos, pavyzdžiui - JAV, Didžiosios Britanijos, Danijos, Švedijos ambasadų. Informacija skelbiama anglų, kartais - ir lietuvių kalbomis.

Kituose puslapiuose informacija skurdesnė arba jos išvis nėra. Latvijos ambasados svetainėje, pavyzdžiui, skelbiamas tik ambasados darbuotojų sąrašas, Ukrainos ambasados svetainėje visi tekstai tik ukrainiečių kalba, o tuščiame Kazachstano ambasados puslapyje informuojama, kad jis dar tik kuriamas.

Interneto tinklalapius kuria ir Lietuvos diplomatinės atstovybės užsienyje. Neseniai pradėjo veikti Lietuvos ambasadų Suomijoje ir Švedijoje puslapiai, sukurti pagal unifikuotą Užsienio reikalų ministerijos šabloną. Kai kurios Lietuvos ambasados, pavyzdžiui - JAV ir Prancūzijoje, jau anksčiau yra susikūrusios savo originalias svetaines internete.

Iš 45 Lietuvos diplomatinių atstovybių, įskaitant ambasadas, konsulatus ir misijas prie tarptautinių organizacijų, maždaug 20 iš jų jau artimiausiu metu ketina sukurti savo svetaines pagal vieningą URM šabloną.

BNS