aA
Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas išreiškė nusistebėjimą, kad procesas dėl kompensacijos žuvusio saugumo karininko Vytauto Pociūno šeimai taip ilgai užsitęsė. Kaip praneša Vyriausybės spaudos tarnyba, G.Kirkilas mano, kad kompensacija turi būti išmokėta kaip galima greičiau.
Liudvika Pociūnienė
Liudvika Pociūnienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
G. Kirkilas, nepaisydamas oficialaus vizito Estijoje, kalbėjosi su atsakingais Užsienio reikalų ministerijos pareigūnais ir buvo informuotas, kodėl procesas užtruko. Premjeras taip pat buvo patikintas, kad kompensacija bus išmokėta artimiausiu metu, t.y. šią savaitę ar pirmosiomis kitos savaitės dienomis.

Vytauto Pociūno našlei Liudvikai Pociūnienei ir žuvusiojo vaikams jau beveik šešis mėnesius neišmokama kompensacija. Mat Užsienio reikalų ministerija (URM) ar Valstybės saugumo departamentas (VSD) iki šiol nesutaria, kuri iš institucijų turi ją išmokėti.

URM ir VSD jau pusmetį negali išsiaiškinti, kurioje iš šių institucijų V. Pociūnas atliko tarnybą, kai buvo išsiųstas dirbti į Gardiną. Nuo to priklauso, kokio dydžio kompensacija turėtų būti skirta velionio šeimai ir kuri institucija ją turės išmokėti.

Pagal įstatymus dėl URM darbuotojo žūties tarnyboje jo šeimai būtų išmokėta 2,5 metų paskutiniojo tarnybinio atlyginimo dydžio, o VSD pareigūno šeimai – vienkartinė dešimties metų darbo užmokesčio dydžio kompensacija.

Savo ruožtu paaiškėjus, kad stringa kompensacijos išmokėjimas V. Pociūno šeimai, Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Jurgis Razma kreipėsi į Valstybės VSD bei URM vadovus prašydamas paaiškinti, kodėl šis klausimas vis dar neišspręstas. "Visiškai nesuprantama, kad savo darbuotoją į Baltarusiją išsiuntusi tarnyba vis dar nesugeba surasti būdų, kaip išmokėti kompensaciją velionio šeimai. Nejaugi URM ir VSD taip suaugo tarpusavyje, kad jau nebesugeba išsiaiškinti, kurie darbuotojai kurioje žinyboje dirba?", - stebėjosi konservatorius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.