aA
Vakar į teismą atėjusiam liudytojui nustatytas kone 6 promilių girtumas. Tai - savotiškas rekordas Klaipėdos, o gal net ir visos Lietuvos, teismų istorijoje. Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje nužudymo sodų bendrijoje "Pakrantė" byloje kaip liudytoją planuota apklausti 1963 metais gimusį Dobilą Kožemekiną.
Gėrimas, alkoholis, degtinė
Gėrimas, alkoholis, degtinė
© Corbis/Scanpix
Tačiau vienu pagrindinių liudytojų vadinamas vyriškis atėjo neblaivus, tad teismo posėdį teko atidėti. Teisėjų sprendimu vyriškis savaitei - už nepagarbą teismui - uždarytas į policijos areštinę.

D. Kožemekinui buvo nustatytas net 5,84 prom. girtumas. Tai nustebino ne tik su juo prieš teismo posėdį bendravusius žmones, bet visko mačiusius policijos pareigūnus - vyriškis nesvirduliavo, kalbėjo logiškai.

Tiesa, jis nuo prokuroro neslėpė savaitę prieš bylos nagrinėjimą gėręs - neva iš streso.

Neblaivūs liudytojai ir net teisiamieji uostamiesčio teismuose - ne naujiena. Pirmadienį kitos bylos liudytojui nustatytas 2,3 prom. girtumas.

Medikai mano, kad 3-4 promilių alkoholio dozė daugeliui žmonių gali būti mirtina.

Pernai prie Kauno sustabdytam sunkvežimio vairuotojui buvo nustatytas 7,27 prom. girtumas. Iki tol šalies rekordininku laikytas traktorininkas iš Kėdainių - jam buvo nustatytos 6,66 prom. girtumas.