aA
Pastaruoju metu padaugėjus metalo dirbinių vagysčių iš elektros tinklų ir alyvos iš transformatorių, Ūkio ministerija siūlo sugriežtinti atsakomybę už elektros tinklų ir įrenginių gadinimą bei nustatyti didesnes baudas už spalvotųjų ir juodųjų metalų laužo ir atliekų supirkimo, apskaitos ir saugojimo tvarkos pažeidimus.
Elektros laidai
Elektros laidai
Vyriausybei teikiamos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos numato, kad elektros tinklų ir įrenginių gadinimas užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams nuo 300 iki 700 litų su pažeidimo įrankių konfiskavimu ar be konfiskavimo. Taip pat įspėjimą arba baudą pareigūnams nuo 500 iki 1 tūkst. litų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Už netauriųjų metalų laužo atliekų supirkimo, apskaitos ir saugojimo tvarkos pažeidimus siūloma nustatyti baudas nuo 2 iki 3 tūkst. litų (dabar galima skirti baudą nuo 1 iki 2 tūkst. litų).

Kaip ELTA jau rašė, per šių metų pirmąjį pusmetį iš AB "Rytų skirstomieji tinklai" ir AB "Vakarų skirstomieji tinklai" vogta 940 kartų, pavogta 162 tonos laidų.

Tai įmonėms kainavo 2 mln. 842 tūkst. Lt. Per pastaruosius trejus metus elektros tinkluose žuvo dvylika žmonių. Vien šiais metais bandymai neteisėtai įsigyti spalvotųjų metalų jau pareikalavo 2 aukų, 2 žmonės nukentėjo, bet liko gyvi.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.