aA
Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) ragina akademinį Lietuvos jaunimą būti aktyvų vasario 25 dieną vyksiančiuose Savivaldybių tarybų rinkimuose.
Balsavimas
Balsavimas
© Corbis/Scanpix
„Neturime būti apatiški Savivaldybių tarybų rinkimuose, nes nuo rinkimų rezultatų priklauso miestų, kuriuose augome ar gyvename, ateitis. Mes patys turime išrinkti valdžią, iš kurios vėliau turime reikalauti rezultatų, konkrečių darbų ir atsakomybės už savo veiksmus. Studentai turi būti pavyzdys visiems, kad galime nesitaikstyti su esama situacija ir pirmasis mūsų visų žingsnis puoselėjant pilietinę visuomenę turėtų būti aktyvus dalyvavimas rinkimuose“ – pranešime spaudai cituojama LSAS prezidentė Indrė Vareikytė.

LSAS informuoja, kad studentai, studijų metu gyvenantys akademiniuose miestuose, išreikšti savo valią rinkimuose gali dviem būdais – balsavimo dieną vykti į gimtuosius miestus arba registruotis mieste, kuriame studijuoja.

Studentai, norintys balsuoti mieste, kuriame studijuoja, turi kreiptis į gyvenamoje teritorijoje esančią rinkimų apylinkę (sąrašą galima rasti Vyriausios rinkimų komisijos internetinėje svetainėje adresu www.vrk.lt). Studentai, parašę prašymą ir pateikę įrodymą dėl gyvenamosios vietos toje apylinkėje (pvz., bendrabučio nuomos sutartį), bus įrašyti į to miesto rinkėjų sąrašus. Šią informaciją rinkimų apylinkei būtina pateikti iki vasario 14 dienos.

LSAS duomenimis, 2004 m. rinkimuose į Seimą studentų aktyvumas buvo itin žemas - rinkimuose nedalyvavo 49,8 proc. studentų.

Šiais metais prognozuojamas dar didesnis studentų pasyvumas, nes didesnė dalis studijuojančių, norėdami balsuoti, turi vykti į gimtuosius miestus dėl Seimo priimtų pataisų, draudžiančių jiems balsuoti paštu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.