aA
Speciali organizacijos “Interneto saugumo sistemos” (“Internet Security Systems” - ISS) tyrėjų grupė “X-Force” įspėjo apie kompiuterių įsilaužėlių organizuojamą kalėdinę masinių įsilaužimų “šventę”.
Kalėdos artėja
Jei atakos vis dėlto bus organizuojamos, tai bus atliekama išsklaidytos atsisakymo aptarnauti atakos (“distributed denial of service” - DDOS) principu. Taip atakuojant iš skirtingų pasaulio vietų į atakuojamą tarnybinę stotį siunčiami informacijos paketai, kurių apdorojimas sunaudoja daug resursų ir todėl nebūna aptarnaujami paprastieji lankytojai.

Toks būdas jau buvo naudojamas šiais metais, kai interneto bendrovių “Amazon”, “Buy.com”, “CNN Interactive”, “eBay.com” ir kiti tinklalapiai nukentėjo nuo įsilaužėlių atakų. Plačiausiai žinomos “Trinoo”, “Stacheldraht” ir “TFN2K” taikomosios DDOS programos.

Pasak ISS, beveik nėra jokių galimybių visiškai apsaugoti tinklalapius nuo panašių interneto vandalizmo atvejų. Siūloma kurti specialias greito reagavimo į įsilaužimus komandas, kurios skubiai atstatytų nuniokotas svetaines.

Bendrovėms taip pat patariama užmegzti ryšį su teisinėmis struktūromis, kurių specialistai atakos atveju galėtų susekti įsilaužėlius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.