aA
"Rusijos vidaus reikalų ministras Vladimiras Rušaila, sakoma L. Babickajos pareiškime, visą atsakomybę už mano vyro A. Babickio mainus į kareivius prisiėmė savo žinybai". Remdamasi Rusijos Federacijos milicijos 10 straipsniu, A. Babickaja prašo imtis priemonių, kad būtų paskelbta jos vyro kaip dingusio be žinios paieška.

"Gynėjai patenkinti, jog Maskvos milicija pasielgė pagal įstatymą, priimdama L. Babickajos pareiškimą, ir tikisi, kad per paiešką operatyvinių darbuotojų bus apklausti visi tie viršininkaujantys asmenys, kurie ilgai mus vedžiojo už nosies", pareiškė "laisvės" radijui A. Babickio advokatas Genris Reznikas.

"Būtina paskelbti Babickio paiešką, bet ne kaip žmogaus, vengiančio atvykti apklausai, kaip kad pagrasino prokuroras Biuriukovas, o kaip dingusio be žinios", pabrėžė advokatas.

A. Babickį sausio viduryje sulaikė federalinės pajėgos išeinantį iš Grozno, vėliau vasario 3 dieną jis buvo perduotas čečėnų kovotojams mainais į penkis Rusijos kareivius, kaip buvo paskelbta, savo noru.

Vasario 13 dieną VRM vadovas Vladimiras Rušaila, kalbėdamas televizijos laidoje "Veidrodis" pareiškė, kad sprendimą dėl žurnalisto A. Babickio mainų priėmė vienas jo pavaldinių - vietos vidaus reikalų institucijų vadovas. Ministras taip pat sakė "normaliai" vertinąs šį savo pavaldinio sprendimą.

Vasario 14 dieną šaltiniai teisėsausgos institucijose agentūrai "Interfax" pranešė, jog jeigu A. Babickis neatsilieps į prokuratūros šaukimą atvykti į apklausą, jam už akių bus pateiktas kaltinimas bendradarbiavus su neteisėtomis ginkluotomis formuotėmis, o jeigu jis išvyks į užsienį, bus duotas leidimas jį suimti per Interpolą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.