aA
Vilniaus verslo ir prekybos mokykloje studijuojanti 19- metė studentė Ž.Ch., įvykus persileidimui, ne tik neteko 6 mėnesių kūdikio, bet jį nuleido į kanalizaciją. Mergina aiškino, kad kūdikis gimė negyvas.
Užvakar Ž.Ch. medikams ir šį įvykį tiriantiems prokuratūros darbuotojams pasakojo istoriją, kuri atsitikusi prieš kelias dienas. Naktį nėščia mergina pajuto stiprius pilvo skausmus ir pasikėlusi iš lovos nuėjo į virtuvę. Ant slidžių keraminių grindų Ž.Ch. paslydo ir atsitrenkė pilvu į aštrų metalinės kriauklės kraštą.

Mergina nusigavo iki tualeto ir tiesiai į unitazą jai iškrito kūdikis. Ž.Ch. tvirtino, kad vaikas buvo be gyvybės žymių ir ji nuleido vandenį kartu su kūdikiu. Mergina prokuratūros darbuotojams aiškino, kad ji buvo ištikta streso ir labai blogai jautėsi, todėl iš karto nesikreipė į medikus. Mergina gyvena kartu su motina, tačiau jos nebuvo namuose ir niekas negalėjo padėti.

Ž.Ch. teigė po persileidimo išgulėjusi dvi dienas namuose ir tik po to galėjusi atsikelti. Užvakar, kai pasijuto geriau, Ž.Ch. kreipėsi į sostinės Senamiesčio poliklinikos moterų konsultaciją. Medikai merginą iškart paguldė į ligoninę.

Jų teigimu, kriminalinio aborto tikriausiai nebuvo, nes merginos organizme buvo užsilikusių ir išlindusių placentos likučių. Užvakar Ž.Ch. apžiūrėjo ir teismo medicinos ekspertas. Jis taip pat buvo tos nuomonės, kad įvyko persileidimas, bet ne kriminalinis abortas. Neatmetama galimybė, kad neištekėjusi jauna mergina sąmoningai galėjo atsikratyti savo kūdikio.

"Lietuvos rytas"