aA
Šuns apkandžiota sostinės Subačiaus rinkimų apylinkės komisijos narė Stanislava Vološko reikalauja piniginės kompensacijos už Seimo rinkimų metu patirtą traumą.
Panašūs prašymai vis dažniau pasiekia Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) būstinę. Moteris teigia, kad nešiojant balsavimo pažymėjimus Pakraščio gatvėje ją užpuolė ir apkandžiojo šuo. Nukentėjusi rinkimų komisijos narė paprašė kompensuoti patirtą žalą, bet žadėtų pinigų iki šiol nesulaukė.

Pasak S.Vološko, po rinkimų jai buvo pranešta, kad prašymas dėl kompensacijos išnagrinėtas ir paskirta 200 litų. Tačiau vėliau ji sužinojo kompensacijos negausianti, nes nebuvo pateikta jokių šuns apkandžiojimą įrodančių dokumentų, o visus tokiems atvejams numatytus pinigus Vyriausioji rinkimų komisija jau grąžino į biudžetą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovas Zenonas Vaigauskas pripažino, jog balsavimo pažymėjimus išnešiojantys rinkimų komisijų nariai neretai apkandžiojami šunų. Tačiau Z.Vaigauskas teigė, jog padėti šunų apkandžiotiems ar kitaip nukentėjusiems asmenims, ypač kai nėra tai patvirtinančių dokumentų, gana sudėtinga. VRK taip pat pasiekė informacija, kad S.Vološko patirtus nuostolius jau kompensavo šuns šeimininkai.

Tai ne vienintelė rinkimų į Seimą metu patirta trauma. VRK gavo Šeškinės apygardos komisijos pareiškimą, jog skaičiuojant balsus susižalojo ir į ligoninę pateko komisijos narys Petras Zavadskas. Liudininkų teigimu, nukentėjusysis nukrito nuo suolo, kurį kitas komisijos neatsargiai stumtelėjo.

Z.Vaigauskas pastebėjo, kad daugiausia į VRK plūsta komisijos narių prašymai kompensuoti nuostolius dėl rinkimų metu įvykdytų automobilių vagysčių.

Į VRK netrukus po rinkimų kreipėsi Naujamiesčio rinkimų apygardos narys Tadas Milašius, kuris pranešė apie jo automobilio vagystę. Jis teigia apylinkės komisijos pirmininko prašymu į rinkimų apylinkę turėjęs atvežti dalį komisijos narių ir po rinkimų juos išvežioti po namus.

Tačiau apie vidurnaktį budėjęs policininkas T.Milašiui pranešė, kad išmuštas jo automobilio langas bei pavogta garso aparatūra. Nuostolius komisijos narys įvertino 1000 litų. Pasak Z.Vaigausko, nė vienu automobilio vagystės atveju kompensacija nukentėjusiesiems nebuvo ir nebus išmokėta.

"Lietuvos rytas"